Los 6 en Barcelona

 

Barcelona 

Una ciudad arquetipo

Cada familia tiene sus peculiaridades, pero todas comparten elementos comunes a un estilo de vida propio de su generación.

Los 6 en Barcelona nacen con la voluntad de reflejar las inquietudes de las niñas y niñas que crecen en una ciudad dónde tienen la oportunidad de vivir muchas aventuraras . Leyendo estos cuentos descubren que todo lo que les rodea tiene una historia que contar, un secreto que descubrir o una puerta a lugares insospechados. Una puerta que se abre muchas veces al leer un libro.

La lectura tiene el poder  de hacernos viajar en el tiempo, de hacernos vivir otras vidas o darnos nuevas ideas… Pasear, jugar y conocer lugares comunes también.

En estos libros ilustrados los lectores y lectoras no solo se identifican con personajes tan reales como ellos mismos, si no que ven calles, edificios y lugares que reconocen o pueden reconocer .  Porque no existe nada más insuperable que lo real.

 

COL·LECCIÓ: ELS SIS A BARCELONA

Col·lecció de 12 contes infantils a l’entorn dels districtes de Barcelona

Editan: Ajuntament de Barcelona i millenniArs

Autora: Isabel de Villalonga 

·lustrador: Toño Isla

TARGET

Adreçat a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys que viuen a Barcelona

Gràcies a la seva cura disseny, el contingut i les il·lustracions, aquests llibres seduiran també als pares, convertint-se en un bon regal per a nens de la ciutat que a través de la seva lectura, podran seguir les aventures dels protagonistes caminant pels districtes de la ciutat de Barcelona, explorar amb ells els nostres edificis icònics, passejar-se per els nostres parcs, gaudir de la cultura i experimentar la vida de las seva  Barcelona. PAM A PAM

 

OBJECTIU DE LA COL·LECCIÓ

Estimular el gust per la lectura en nens i nenes, mostrar-los la seva ciutat i educar-los en valors.

Les aventures dels personatges transcorreran en escenaris propers a ells que plasmen l’esperit i la personalitat de Barcelona ACTUAL A ON ESTAN CREIXEN   

A través d’aquests contes nens i nenes reconeixeran el seu entorn i es familiaritzaran amb ell, valorant tot el que els envolta: la seva família, el seu barri, el seu col·legi, les places, els parcs, els mercats, els mitjans de transport, les botigues, els veïns i, especialment, les biblioteques i llibreries de la ciutat.

Barcelona adquirirà una dimensió màgica, una ciutat on transcorre la vida quotidiana, però en on alhora tot és possible, on la ficció es fa realitat.

La col·lecció presentarà també al llibreter, al bibliotecari i als llibres com els grans introductors, capaços de transportar-a mons reals i imaginaris.

EDUCACIÓ EN VALORS

El focus d’aquests 12 contes es posarà en situacions en què les persones més joves puguin identificar-se.

Alguns dels valors que transmet la col·lecció són: la igualtat, la integració, l’amor als llibres com a suport del coneixement, el bilingüisme de gènere, el civisme i el reciclatge.

 

ARGUMENT

‘Els sis a Barcelona’ comprèn  una col·lecció de 12 contes, cada un d’ells desenvolupa una història, però tots tenen una unitat, els mateixos personatges i una certa continuïtat.

De la mà dels seus protagonistes: l’àvia, els seus sis néts i un gos, els nens visiten els 10 districtes de la ciutat, un entorn real, posant com a focus les persones que l’habiten.

Deu dels títols de la col·lecció equivalen als deu districtes de Barcelona.

El número 0 és la presentació dels llibres. El conte número 12 és per a lectors de 8 a 12 anys amb més text, i té com a context tota la ciutat.

Cada títol equival a un districte i en ell les aventures dels sis, es desenvolupen als diferents barris, els seus monuments, carrers o racons són els llocs ideals per amagar pistes i trobar aventures.

 

AUTORA

Isabel de Villalonga

 

Periodista i autora de diversos llibres/guies sobre la ciutat de Barcelona. Ha col·laborat com a freelance a diverses revistes i diaris amb reportatges i entrevistes culturals, d’informació local, economia, immobiliari, interiorisme i arquitectura.

Llibres publicats:

1997- “Industrias Marca 1922-1997”

1997 – “Barcelona a 100” Ed. Sirpus (entrevistas)

1999 – “Descubra los más originales restaurantes de Barcelona” Ed. Optima

2000 – “Descubra los más originales bares de Barcelona” Ed. Optima

2001 – “Pertegaz” (biografía) Ed. Polígrafa

2003 – “Pasea por los barrios de Barcelona” Ed. Planeta

2003 – “Disfruta Barcelona” Ed. Planeta

2003 – “Barcelona Diversa. Retrat en color de la Barcelona de les Cultures” Ajuntament de Barcelona

2006 – “Barcelona en silla de ruedas” Ed. Alba

2006 – “Gurmed” Fundació per Desenvolupament de la Dieta Mediterranea (Entrevistas)

2007 – Paseos por Barcelona – Guía Que Fem?.

2009 – “Barcelona sense presses” – Ajuntament de Barcelona – Ara Llibres

2010 – “Barcelona sin prisas” – Ajuntament de Barcelona – Ara Llibres

2010 – “Diario de un viaje” – Le Meridien Hotel

2013 – “Jardines Secrets de Barcelona” – Ajuntament de Barcelona – Ambit

2015 – “Pinzellades de Barcelona” – Ajuntament de Barcelona

 

IL·LUSTRADOR

Antonio Isla

La seva feina com a dissenyador gràfic va començar a Monzón amb la creació al costat de Javier Cossío del Gabinet de Creacions, influenciats per una devoció absoluta al món del còmic, pròpia de la nostra joventut.

 

Des de 1980 treballa amb tot tipus d’empreses, tractant d’aprendre i d’aportar el seu gra de sorra per enriquir els projectes de tots aquells que s’acosten al seu estudi.

 

Des de llavors ha rebut diversos premis i reconeixements.